Пет мита за френските макарони – Упътване за потребителя

Често получаваме запитвания относно съставките на френските ни макарони и начина за консумация и съхранение. И реакцията, която получаваме винаги е приятна изненада.

Мит I: От какво тесто са френските ви макарони? Неочаквано за десерт, но френските ни макарони не се правят от брашно и тесто. Основната съставка за тях е бадемова ядка. Затова те не съдържат глутен.

Мит II: Следващия въпрос, който често възниква е, от какво са кремовете във френските макарони. Има няколко варианта за това. Най-ниският клас френски макарони,  се правят с маслен или яйчен крем, в който се слагат овкусители. Chez Fefe macarons & café следва класическата френска технология без компромис, затова нашите френски макарони се правят с ганаш. Ганаша е комбинацията от чист шоколад от висок клас, към който се добавят натурални подправки и плодове: ванилия на шушулки, лайм, босилек и т.н.

Мит III: Вашите френски макарони нали са пресни? Още по-неочаквано за десерт, френските макарони не трябва да се консумират веднага след направата им, „пресни“. Има технологично време, в което макароните трябва да престоят, за да се композират изцяло вкусовете им. Ако, някъде сте яли френски макарони, които са твърди, като курабийки и не усещате завладяваш вкус, освен на ниското качество на суровините това може да се дължи и на факта, че са ви ги сервирали „пресни“ без да се съобразят с технологията.

Мит IV: Колко е срока на годност на макароните? Сложете бадеми и шоколад на стайна температура и вижте кога ще се развалят. Толкова е срока на годност на френските макарони. Но, предвид факта, че ние искаме да се докоснете до нашите макарони точно в момента, когато те са с перфектно композирани вкусове и с най-добър баланс на аромат, препоръчваме да се консумират до 5 дни след закупуване/получаване.

Мит V: Мога да ги изям веднага, нали? Френските макарони са като хубавото вино, трябва им известно време на стайна температура за да им се "декантират" вкусовете. Затова препоръчваме да ги извадите от хладилника 15-20мин. преди консумация.

Да Ви е сладко,

Fefe

Все още няма коментари

Коментирай